Programes

ESPAI VIHtal

Espai VIHtal és el nostre centre de dia, un lloc en el qual oferir als usuaris la possibilitat de relacionar-se amb altres persones en situacions similars, ajudar-los a cobrir les seves necessitats bàsiques, potenciar la seva inserció soci-laboral, realitzar tallers i activitats terapèutiques… Un projecte en el qual es treballa per a aconseguir la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones afectades en situació d’exclusió social.

SUPORT EMOCIONAL

El suport a les persones afectades pel VIH/sida i l’assessorament, informació a la població en general són eixos principals de la nostra actuació que es treballen transversalment dins dels programes de Acasc.

Oferim un servei d’escolta telefònica, reflexió, acompanyament, consell assistit, així com una oferta de teràpies: sessions individualitzades a usuaris exteriors com als atesos en el nostre centre de dia. També la continuïtat del grup de teràpia i el grup d’adherència al tractament antiretroviral, són algunes de les propostes que es consoliden com activitats de suport emocional i que es desenvolupen des dels últims anys de manera positiva.

PROVA RÀPIDA (Detecció del VIH)

ACASC realitza de forma gratuïta la prova ràpida de detecció d’anticossos del VIH a tots aquells ciutadans que ho sol•licitin amb una cita prèvia des de l’any 2006. Aquest test es dut a terme sempre per professionals especialitzats, i es fa sempre des de la confidencialitat, garantint l’anonimat i privacitat de la persona. A més, es dona suport psicològic i emocional abans i després de la prova per ajudar a afrontar la situació de la millor forma possible. Més…

Si vols més informació o demanar cita crida’ns al 93 317 05 05 o per email a proves@acasc.info

INTERVENCIÓ EN EL MITJÀ PENITENCIARI

En ACASC treballem en projectes vinculats al mitjà penitenciari, ja sigui intervenint directament en els centres per a informar i conscienciar o bé acollint a persones en programes de mesures penals alternatives. També hem actuat en centres de menors, on és important oferir una bona educació sexual als joves que estan iniciant aquesta etapa de la seva vida i són més vulnerables a situacions de risc.

ACOMPANYAMENT HOSPITALARI

L’any 2007 neix el projecte Mà Tendida, amb la finalitat d’acompanyar i fer costat a les persones ingressades en la unitat de malalties infeccioses de l’Hospital de la Mar, i també per a reforçar la presència de les entitats del tercer sector en la xarxa pública assistencial com a element complementari, millorant la qualitat de l’assistència rebuda.

L’acompanyament hospitalari no sols es limita a un hospital, sinó que es reparteix en tot el territori donant suport als nostres usuaris quan es troben ingressats.